Veelgestelde vragen over Ally Bloeit Verder

Wie is Ally Bloeit Verder?

Initiatiefnemers PRICE, Stad & Natuur, Groen & Gezond Almere werken samen met gemeente Almere en Floriade en andere partners om het groen een tweede leven in de stad te geven onder de noemer Ally Bloeit Verder.

Wie mogen er planten ophalen?

Almeerders die zich een aantal weken geleden hebben aangemeld om te helpen met het uitgraven van planten op het Floriade terrein. Nu die plannen helaas niet konden doorgaan hebben we ervoor gekozen om deze enthousiaste groep wel uit te nodigen om planten op te halen. 

Ik heb me niet aangemeld. Kan ik ergens anders langs komen?

Mensen die zich niet hebben aangemeld kunnen Floriade-planten ophalen op één van de locaties van Groen & Gezond Almere, op zaterdag 15 oktober 2022 tussen 13.00 en 16.00 uur. Let op: daar geldt op = op. Bekijk hier de locaties.

Hoeveel planten mag ik meenemen?

Op dit moment kunnen we niet zeggen hoeveel planten er per persoon te vergeven zijn. Neem een boodschappentas of krat mee waar de planten in kunnen. Iedereen krijgt verschillende planten mee. Je kunt vooraf niet aangeven welke planten je wilt hebben. 

Wat moet ik meenemen als bewijs dat ik planten mag ophalen?

Op vertoon van de e-mail die op dinsdag 11 oktober is verstuurd  kun je planten ophalen bij de ophaallocatie. Houdt de e-mail gereed bij aankomst. 

Waar kan ik de planten ophalen?

Locatie en route ontvang je zaterdagochtend via de e-mail. 

Waarom is de actie veranderd?

Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen is er voor gekozen de planten zelf uit de grond te halen en op één ophaallocatie weg te geven aan mensen die zich hebben aangemeld. Het is daarom niet meer nodig om met bus of aanhanger te komen, de planten worden door ons vervoerd naar de ophaallocatie. 

Kan ik op een andere tijd of andere dag planten afhalen?

Het is helaas niet mogelijk om van tijd of dag te veranderen.  

Wat gebeurt er met andere materialen van het Floriade terrein zoals picknicktafels?

Andere materialen worden via andere organisaties  verspreid. Ally Bloeit Verder houdt zich alleen bezig met planten en struiken. 

Wat gebeurt er met de rest van de planten van het terrein?

Een groot deel van de planten blijft staan voor de toekomstige woonwijk Hortus. Andere planten worden via andere organisaties weggegeven aan organisaties in Almere.