Ally bloeit verder.

30 september 2022

Floriade planten op verschillende locaties in Almere beschikbaar

De bomen, bloemen en planten die onderdeel uitmaken van het Floriade Arboretum blijven op het Floriade-terrein achter voor de toekomstige stadswijk Hortus. Dit groen vormt het basispark van stadswijk Hortus. De bloemen en planten die alleen voor de Expo zijn geplant, blijven niet in het Arboretum. Samen met initiatiefnemers PRICE, Stad & Natuur, Groen & Gezond Almere en andere partners, geven Gemeente Almere en Floriade dit groen een tweede leven in de stad onder de noemer Ally Bloeit Verder.

Van het groen dat niet in het basispark van stadswijk Hortus gaat blijven, is veel gedoneerd aan dit initiatief. De Floriade vrijwilligers zullen onder begeleiding van Floriade de planten uitgraven op het terrein. De planten worden in het weekend van 15-16 oktober verdeeld over Almeerders die zich hebben aangemeld voor het initiatief en op een select aantal locaties door Groen & Gezond Almere.

De inschrijving is inmiddels gesloten. De mensen die zich hebben aangemeld hebben bericht gekregen per mail. We willen je nadrukkelijk verzoeken om niet naar het Floriade terrein te komen.

Heb je je niet aangemeld? Groen & Gezond Almere staat 15 oktober op verschillende locaties in Almere om planten uit te delen aan Almeerders. Daar geldt: op is op. Kijk hier voor de locaties en kom vooral op de fiets. Neem zelf een krat, doos of tas mee om de planten in mee te nemen.

Een deel van de planten hebben wij gereserveerd voor maatschappelijke organisaties van Almere, ook deze inschrijvingen zitten vol. Vanaf volgende week nemen we contact op met deze inschrijvingen.

    Aanbevolen nieuws artikelen:

    Inspiratie om te lezen, luisteren of te kijken: tips van PRICE!

    Inspiratie om te lezen, luisteren of te kijken: tips van PRICE!

    Heb je al genoten van een vakantie, zit er nog iets in het vooruitzicht of misschien zit je er nog wel middenin op het moment van het lezen van dit stuk. Boekentips zijn altijd handig om erbij te hebben! Deze dagen zien we onszelf het liefst met een inspirerend boek in je hand of een prikkelende podcast in de oren met het zonnetje op ons bol. Dat klinkt fantastisch! Alleen, wat was nou ook alweer die ene podcast? En wat is een goed boek om in weg te duiken? Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet

    Lees meer