Ally bloeit verder.

Floriade planten op verschillende locaties in Almere beschikbaar

De bomen, bloemen en planten die onderdeel uitmaken van het Floriade Arboretum blijven op het Floriade-terrein achter voor de toekomstige stadswijk Hortus. Dit groen vormt het basispark van stadswijk Hortus. De bloemen en planten die alleen voor de Expo zijn geplant, blijven niet in het Arboretum. Samen met initiatiefnemers PRICE, Stad & Natuur, Groen & Gezond Almere en andere partners, geven Gemeente Almere en Floriade dit groen een tweede leven in de stad onder de noemer Ally Bloeit Verder.

Van het groen dat niet in het basispark van stadswijk Hortus gaat blijven, is veel gedoneerd aan dit initiatief. De Floriade vrijwilligers zullen onder begeleiding van Floriade de planten uitgraven op het terrein. De planten worden in het weekend van 15-16 oktober verdeeld over Almeerders die zich hebben aangemeld voor het initiatief en op een select aantal locaties door Groen & Gezond Almere.

De inschrijving is inmiddels gesloten. De mensen die zich hebben aangemeld hebben bericht gekregen per mail. We willen je nadrukkelijk verzoeken om niet naar het Floriade terrein te komen.

Heb je je niet aangemeld? Groen & Gezond Almere staat 15 oktober op verschillende locaties in Almere om planten uit te delen aan Almeerders. Daar geldt: op is op. Kijk hier voor de locaties en kom vooral op de fiets. Neem zelf een krat, doos of tas mee om de planten in mee te nemen.

Een deel van de planten hebben wij gereserveerd voor maatschappelijke organisaties van Almere, ook deze inschrijvingen zitten vol. Vanaf volgende week nemen we contact op met deze inschrijvingen.

    Aanbevolen nieuws artikelen: