Belastingverschuiving in de Bouw

Circulair bouwen heeft niet alleen op het milieu een grote impact, maar ook op ons als mens. Wat is de waarde hiervan? En misschien nog belangrijker: hoe kunnen we deze waarde meten? In dit programma spreken we hierover met diverse experts uit het veld. We geven een voorproefje van de resultaten van het nieuwste onderzoek naar Belastingverschuiving in de Bouw, wat kan de taxshift betekenen voor de transitie naar een circulaire bouweconomie?

Het Deltaplan Belastingen voor een Circulaire en Sociale Economie becijferde in 2021 dat een taxshift (van arbeid naar vervuiling en verbruik) leidt tot 223.000 meer banen in 2025 en 22 miljoen ton minder CO2 uitstoot. De taxshift brengt macroeconomisch veel voordelen met zich mee. We kijken hoe dit vertaalt naar de praktijk. Maakt de taxshift circulair bouwen aantrekkelijker? En leidt dit ook tot meer werkgeluk?

Te gast zijn Femke Groothuis, Leontien de Waal, Cécile van Oppen, Marije Remigius en onze eigen Ingrid Zeegers!

Je kunt dit programma alleen fysiek in Circl bijwonen. Meld je hier van te voren aan.

Alle details op een rijtje
Wanneer:
Donderdag 9 februari
Hoe laat:
10:30 – 12:00
Waar: Circl,
Amsterdam.
Gustav Mahlerplein 1B
1082 MS Amsterdam

Meer activiteiten tijdens de week van circulaire economie :

Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

PRICE en C-creators slaan de handen ineen. Tijdens de week van de CE geven we graag een podium aan kennisinstellingen gespecialiseerd in verschillende topics binnen circulair bouwen. In een reeks ontbijtsessies delen we de nieuwste inzichten op thema’s binnen de circulaire bouweconomie

Lees meer