Biobased Pitch voor de nieuwbouw van Windesheim

 7 februari

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw van Hogeschool Windesheim. Een gloednieuw schoolgebouw met duurzame en innovatieve materialen. Welke biobased materialen moeten zeker meegenomen worden in het ontwerp? Laat het ons weten en pitch het bij het bouwteam! Het streven is om lokale biobased materialen uit Flevoland te kunnen gebruiken in het ontwerp voor de nieuwe school. Om een idee te krijgen wat de markt te bieden heeft, organiseren we in de Week van de Circulaire Economie een middag waarop leveranciers van biobased materialen hun product pitchen aan het bouwteam van Windesheim.

In de twaalf jaar dat Hogeschool Windesheim een locatie in Almere heeft, is het aantal studenten fors gegroeid. Momenteel groeit de school en haar leerlingen letterlijk en figuurlijk uit de voegen van de huidige locatie. Een bouwconsortium is momenteel bezig met het ontwerpen van een multifunctioneel en duurzaam gebouw dat als katalysator aanzet tot ontmoeting, samenwerking en verbinding. Niet alleen tussen studenten, maar ook met lokale ondernemers én de stad. In de komende maanden wordt de materialisatie uitgekozen. Het liefst worden zoveel mogelijk biobased en/of circulaire materialen van de lokale omgeving toegepast in het gebouw. Daarom organiseren we vanuit PRICE deze pitchdag, waar we biobased en circulaire materialen leveranciers het podium geven om het bouwconsortium van Windesheim en andere consortia te inspireren.

Ben of ken je een leverancier met bijzondere, biobased materialen? Kom dan op onze Biobased Pitch!

Op deze dag: Dinsdag 7 februari, tijdens de week van de CE
Op deze tijd: 14.00-16.00
Op deze locatie: PRICE HUB,  De Diagonaal 40, 1315 XE  Almere

Meld je hier aan!

Na aanmelding benaderen we je met aanvullende informatie voor de pitch en nodigen we de geselecteerden uit voor de middag.

Ben je zelf betrokken bij een ontwerp- of bouwproject en wil je weten welke biobased materialen tijdens deze middag gepresenteerd worden? Dat kan! Je bent van harte welkom om plaats te nemen in de zaal en op die manier de pitches mee te maken. Zo maken we met zijn allen de circulaire economie werkelijkheid. Meld je hier aan om als toeschouwer aanwezig te zijn of stuur ons een mailtje via denkendoemee@price-ce.nl.

Deze Biobased Pitch voor de nieuwbouw van Windesheim wordt georganiseerd door en dankzij PRICE, Metabolic, Hogeschool Windesheim, Alba Concepts, BDG architecten en Draaijer & Partners.

Meer activiteiten tijdens de week van circulaire economie :

Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

PRICE en C-creators slaan de handen ineen. Tijdens de week van de CE geven we graag een podium aan kennisinstellingen gespecialiseerd in verschillende topics binnen circulair bouwen. In een reeks ontbijtsessies delen we de nieuwste inzichten op thema’s binnen de circulaire bouweconomie

Lees meer
Belastingverschuiving in de Bouw

Belastingverschuiving in de Bouw

Circulair bouwen heeft niet alleen op het milieu een grote impact, maar ook op ons als mens. Wat is de waarde hiervan? En, hoe kunnen we deze waarde meten? In dit programma spreken we hierover met diverse experts uit het veld. We geven een voorproefje van de resultaten van het nieuwste onderzoek naar Belastingverschuiving in de Bouw, wat kan de taxshift betekenen voor de transitie naar een circulaire bouweconomie?

Lees meer