Ben jij een Circulair Talent? Ontdek het!

8 augustus 2022

Stel je voor: een economie waar niet kapitaal, maar de natuur op nummer één staat. Een economie waar we met een frisse blik kijken naar “hoe we het altijd gedaan hebben”. Hoe ziet werken er in deze economie er uit? En vooral: waar kun jij zelf beginnen en wat is jouw bijdrage aan het geheel? Ontdek het met ons op 27 september. Ben je een (young)professional, onderneem je binnen de circulaire economie of ben je zoekend naar jouw rol binnen de nieuwe economie? Samen komen we verder!

Dit doen we in een plenaire sessie met lector betekeniseconomie Kees Klomp. Daan de Kruijf van Leren voor Morgen gaat met ons in gesprek over hoe het werken in zo’n economie eruit kan zien. Aan de hand van verschillende paviljoens op het Floriade-terrein kun je vervolgens door middel van workshops ervaren hoe dit er in de werkelijkheid uit ziet én hoe je hier zelf iets mee kunt doen in jouw bedrijf of loopbaan.

 

 

 

 

Enthousiast? Dit is wat we deze middag gaan doen!

13:30-15:00 plenaire sessie

– Ontdek hoe een economie vol betekenis eruit kan zien met Kees Klomp (oprichter Thrive Institute én lector betekeniseconomie).

– Ga in gesprek met Daan de Kruijf (Leren voor Morgen) over het werken in een circulaire economie.

– Verschillende innovatieve, circulaire ondernemers aan het woord.

15:00-16:30 workshops

Ervaar en ontdek de circular skills van de toekomst met workshops verspreid over het Floriade terrein, onder andere:

– Workshop “opnieuw ontdekken van materialen” in het 100% Circulaire Circoloco met Jim van der Wardt.

– Ontdek circulaire en biobased materialen, unieke methodes en verhalen in The Exploded View Beyond Building & ga aan de slag tijdens de workshop. 

De moderator van deze dag is Lotte Leufkens, ondernemer en TEDX spreker.

Meld je hier aan voor ‘Circulair Talent’ op 27 september.*

Ontmoet bedrijven uit de regio, young professionals en studenten uit heel Flevoland en ga samen in gesprek! Ben jij benieuwd naar welke skills jij én jouw medewerkers kunnen ontwikkelen om mee te werken aan de circulaire economie? Meld je aan we zien je op 27 september! PRICE (Praktijk- & Innovatiecentrum Circulaire Economie, ROC Flevoland, Windesheim Flevoland en Gemeente Almere werken samen aan de verbinding tussen (oud)studenten en Flevolandse bedrijven in de circulaire economie.

Afsluitend vertelt wethouder Economie Maaike Veeningen (gemeente Almere) ons meer over haar visie op het werken in de nieuwe economie. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje!

*Tickets zijn gratis en inclusief toegang tot de Floriade  Aanbevolen nieuws artikelen:

  Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

  Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

  PRICE en C-creators slaan de handen ineen. Tijdens de week van de CE geven we graag een podium aan kennisinstellingen gespecialiseerd in verschillende topics binnen circulair bouwen. In een reeks van vier ontbijtsessies delen we de nieuwste inzichten op vier thema’s binnen de circulaire bouweconomie

  Lees meer
  Belastingverschuiving in de Bouw

  Belastingverschuiving in de Bouw

  Circulair bouwen heeft niet alleen op het milieu een grote impact, maar ook op ons als mens. Wat is de waarde hiervan? En, hoe kunnen we deze waarde meten? In dit programma spreken we hierover met diverse experts uit het veld. We geven een voorproefje van de resultaten van het nieuwste onderzoek naar Belastingverschuiving in de Bouw, wat kan de taxshift betekenen voor de transitie naar een circulaire bouweconomie?

  Lees meer
  Afval = grondstof! Ruim 400 basisschoolleerlingen aan de slag met circulaire economie

  Afval = grondstof! Ruim 400 basisschoolleerlingen aan de slag met circulaire economie

  Wij geloven dat iedereen kan meedoen in de circulaire economie: van jong tot oud, of je al professional bent in het vak, nog oriënterend of misschien nog in de schoolbanken zit. De circulaire economie en de uitdagingen daarbij wachten niet en aan de slag doen we het liefst met zijn allen. Daarom slaan we voor de Week van de Circulaire Economie de handen ineen met Stichting Stad & Natuur en het Upcylcecentrum Almere en bieden we vanuit PRICE aan basisschoolklassen aan om een gratis les te volgen over de circulaire economie!

  Lees meer