Ben jij een Circulair Talent? Ontdek het!

8 augustus 2022

Stel je voor: een economie waar niet kapitaal, maar de natuur op nummer één staat. Een economie waar we met een frisse blik kijken naar “hoe we het altijd gedaan hebben”. Hoe ziet werken er in deze economie er uit? En vooral: waar kun jij zelf beginnen en wat is jouw bijdrage aan het geheel? Ontdek het met ons op 27 september. Ben je een (young)professional, onderneem je binnen de circulaire economie of ben je zoekend naar jouw rol binnen de nieuwe economie? Samen komen we verder!

Dit doen we in een plenaire sessie met lector betekeniseconomie Kees Klomp. Daan de Kruijf van Leren voor Morgen gaat met ons in gesprek over hoe het werken in zo’n economie eruit kan zien. Aan de hand van verschillende paviljoens op het Floriade-terrein kun je vervolgens door middel van workshops ervaren hoe dit er in de werkelijkheid uit ziet én hoe je hier zelf iets mee kunt doen in jouw bedrijf of loopbaan.

 

 

 

 

Enthousiast? Dit is wat we deze middag gaan doen!

13:30-15:00 plenaire sessie

– Ontdek hoe een economie vol betekenis eruit kan zien met Kees Klomp (oprichter Thrive Institute én lector betekeniseconomie).

– Ga in gesprek met Daan de Kruijf (Leren voor Morgen) over het werken in een circulaire economie.

– Verschillende innovatieve, circulaire ondernemers aan het woord.

15:00-16:30 workshops

Ervaar en ontdek de circular skills van de toekomst met workshops verspreid over het Floriade terrein, onder andere:

– Workshop “opnieuw ontdekken van materialen” in het 100% Circulaire Circoloco met Jim van der Wardt.

– Ontdek circulaire en biobased materialen, unieke methodes en verhalen in The Exploded View Beyond Building & ga aan de slag tijdens de workshop. 

De moderator van deze dag is Lotte Leufkens, ondernemer en TEDX spreker.

Meld je hier aan voor ‘Circulair Talent’ op 27 september.*

Ontmoet bedrijven uit de regio, young professionals en studenten uit heel Flevoland en ga samen in gesprek! Ben jij benieuwd naar welke skills jij én jouw medewerkers kunnen ontwikkelen om mee te werken aan de circulaire economie? Meld je aan we zien je op 27 september! PRICE (Praktijk- & Innovatiecentrum Circulaire Economie, ROC Flevoland, Windesheim Flevoland en Gemeente Almere werken samen aan de verbinding tussen (oud)studenten en Flevolandse bedrijven in de circulaire economie.

Afsluitend vertelt wethouder Economie Maaike Veeningen (gemeente Almere) ons meer over haar visie op het werken in de nieuwe economie. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje!

*Tickets zijn gratis en inclusief toegang tot de Floriade  Aanbevolen nieuws artikelen:

  Ally bloeit verder.

  Ally bloeit verder.

  Floriade planten op verschillende locaties in Almere beschikbaar | Dank allemaal voor de enthousiaste en overweldigende hoeveelheid aanmeldingen. De inschrijving is inmiddels gesloten. Iedereen die zich heeft aangemeld ontvangt hier de komende week een bericht over.

  Lees meer
  Inspiratie om te lezen, luisteren of te kijken: tips van PRICE!

  Inspiratie om te lezen, luisteren of te kijken: tips van PRICE!

  Heb je al genoten van een vakantie, zit er nog iets in het vooruitzicht of misschien zit je er nog wel middenin op het moment van het lezen van dit stuk. Boekentips zijn altijd handig om erbij te hebben! Deze dagen zien we onszelf het liefst met een inspirerend boek in je hand of een prikkelende podcast in de oren met het zonnetje op ons bol. Dat klinkt fantastisch! Alleen, wat was nou ook alweer die ene podcast? En wat is een goed boek om in weg te duiken? Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet

  Lees meer
  Earth From Space: voor impactvol leiderschap

  Earth From Space: voor impactvol leiderschap

  Wie onze planeet ooit van bovenaf heeft mogen aanschouwen, twijfelt niet aan de ernst van de klimaatcrisis, zeggen astronauten. We kunnen niet met zijn allen naar de ruimte toe om dit ook te ervaren en dus sloegen we de handen ineen met Circulair Leadership in ‘Earth from Space’ voor een ervaring in de (buiten)aardse virtuele werkelijkheid.

  Lees meer