Ben jij een Circulair Talent? Ontdek het!

8 augustus 2022

Stel je voor: een economie waar niet kapitaal, maar de natuur op nummer één staat. Een economie waar we met een frisse blik kijken naar “hoe we het altijd gedaan hebben”. Hoe ziet werken er in deze economie er uit? En vooral: waar kun jij zelf beginnen en wat is jouw bijdrage aan het geheel? Ontdek het met ons op 27 september. Ben je een (young)professional, onderneem je binnen de circulaire economie of ben je zoekend naar jouw rol binnen de nieuwe economie? Samen komen we verder!

Dit doen we in een plenaire sessie met lector betekeniseconomie Kees Klomp. Daan de Kruijf van Leren voor Morgen gaat met ons in gesprek over hoe het werken in zo’n economie eruit kan zien. Aan de hand van verschillende paviljoens op het Floriade-terrein kun je vervolgens door middel van workshops ervaren hoe dit er in de werkelijkheid uit ziet én hoe je hier zelf iets mee kunt doen in jouw bedrijf of loopbaan.

 

 

 

 

Enthousiast? Dit is wat we deze middag gaan doen!

13:30-15:00 plenaire sessie

– Ontdek hoe een economie vol betekenis eruit kan zien met Kees Klomp (oprichter Thrive Institute én lector betekeniseconomie).

– Ga in gesprek met Daan de Kruijf (Leren voor Morgen) over het werken in een circulaire economie.

– Verschillende innovatieve, circulaire ondernemers aan het woord.

15:00-16:30 workshops

Ervaar en ontdek de circular skills van de toekomst met workshops verspreid over het Floriade terrein, onder andere:

– Workshop “opnieuw ontdekken van materialen” in het 100% Circulaire Circoloco met Jim van der Wardt.

– Ontdek circulaire en biobased materialen, unieke methodes en verhalen in The Exploded View Beyond Building & ga aan de slag tijdens de workshop. 

De moderator van deze dag is Lotte Leufkens, ondernemer en TEDX spreker.

Meld je hier aan voor ‘Circulair Talent’ op 27 september.*

Ontmoet bedrijven uit de regio, young professionals en studenten uit heel Flevoland en ga samen in gesprek! Ben jij benieuwd naar welke skills jij én jouw medewerkers kunnen ontwikkelen om mee te werken aan de circulaire economie? Meld je aan we zien je op 27 september! PRICE (Praktijk- & Innovatiecentrum Circulaire Economie, ROC Flevoland, Windesheim Flevoland en Gemeente Almere werken samen aan de verbinding tussen (oud)studenten en Flevolandse bedrijven in de circulaire economie.

Afsluitend vertelt wethouder Economie Maaike Veeningen (gemeente Almere) ons meer over haar visie op het werken in de nieuwe economie. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje!

*Tickets zijn gratis en inclusief toegang tot de Floriade  Aanbevolen nieuws artikelen:

  Hoe is het nu met…? Thomas Siderius over lokale betaalsystemen en zijn favoriete PRICE Challenge.

  Hoe is het nu met…? Thomas Siderius over lokale betaalsystemen en zijn favoriete PRICE Challenge.

  Het mogelijk maken van de circulaire economie, daar werken wij iedere dag aan met een team van professionals. Zo ook Thomas Siderius, die zijn zijn MRA traineeship bij PRICE heeft afgerond en nu als onderzoeker en projectleider werkt voor het Nationaal Programma Samen Nieuw-West, voor de gemeente Amsterdam. Hij onderzoekt daar de potentie van een lokaal betaalsysteem als instrument om een sterker Nieuw-West te creëren op basis van lokale inkoop en geldcirculatie. Wat doet Thomas verder en waar droomt hij van voor in 2030?

  Lees meer
  Circulaire Economie door de oren van PRICE: nu als podcast te luisteren!

  Circulaire Economie door de oren van PRICE: nu als podcast te luisteren!

  Hoe ziet de circulaire economie er in de praktijk uit? Tijdens de Week van de Circulaire Economie gingen we op bezoek bij twee voorbeelden uit de bouw. We nemen je mee naar twee gebouwen die circulaire economie concreet maken en gingen aan tafel voor een gesprek met experts. Ben je benieuwd? Goed nieuws: de gesprekken zijn te luisteren als podcast!

  Lees meer
  Terugblik op de Onbijtkennissessies tijdens de Week van de CE

  Terugblik op de Onbijtkennissessies tijdens de Week van de CE

  Een ochtend vol met energie: dat was het zeker tijdens de Ontbijtkennissessies die wij tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseerden, in samenwerking met C-Creators en Cirkelstad. Het doel tijdens deze sessies was om kennis vanuit de academische wereld op een laagdrempelige manier te delen. We blikken terug op waardevolle ochtenden, lees je mee?

  Lees meer