Circulaire lunches en podcastopnames tijdens de Week van de CE

Tijdens de week van de circulaire economie organiseren we twee besloten lunchsessies in circulaire gebouwen. We gaan in gesprek met mensen achter het gebouw of experts die iets vertellen over de gebruikte materialen en technieken. Wil je meeluisteren? Dat kan! We maken er ook een podcast van! We laten zien wat er al mogelijk is en kijken hoe we het succes kunnen vergroten.

Woensdag 8 februari gaan we langs een Wikihouse. Er is eerder een biobased talks geweest over het bouwsysteem van de Wikhihouse. Tijdens de lunch geven we een vervolg hierop. We starten met een korte recap van het wiki bouwsysteem, de ontwikkeling van de Stripmaker en eventuele vervolgprojecten in Almere. Vervolgens gaan we dieper in op de opschaling van het Wikihouse in NL en de EU en wat dat kan betekenen voor het woningtekort in NL. Wat is nodig voor deze opschaling en is dit een oplossing voor de huisvesting van doelgroepen die nu buiten de boot vallen?

Vrijdag 10 februari gaan we langs restaurant Festijn Culinair, waar ze dan ook gaan starten de bouw van het houten hotel. Hier zullen we het hebben over houtbouw & gezondheid. Op dit moment kijken we veel naar houtbouw vanuit een circulair perspectief, maar houten gebouwen (biobased woningen) kunnen ook bijdragen aan de gezondheid van de bewoners. Het thema is op dit moment helaas nog onderbelicht. Wat zijn dan die gezondheidclaims van houten, damp-open, biobased woningen? En hoe kun je daar als bewoner of gebruiker maximaal van profiteren? Wat is de relatie met biofilisch bouwen? Wat voor effect heeft het verder op onze leefomgeving? Onderwerpen waar we met een aantal hout/biobased bouwen ontwerpers en experts over doorpraten.

Chinese wijsheid: “Als je ziek bent ga dan naar een dokter, als hij niets meer voor je kan doen, ga dan in een houten huis wonen.” 

De podcast is vanaf 14 februari te luisteren!

Meer activiteiten tijdens de week van circulaire economie :

Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

PRICE en C-creators slaan de handen ineen. Tijdens de week van de CE geven we graag een podium aan kennisinstellingen gespecialiseerd in verschillende topics binnen circulair bouwen. In een reeks ontbijtsessies delen we de nieuwste inzichten op thema’s binnen de circulaire bouweconomie

Lees meer
Belastingverschuiving in de Bouw

Belastingverschuiving in de Bouw

Circulair bouwen heeft niet alleen op het milieu een grote impact, maar ook op ons als mens. Wat is de waarde hiervan? En, hoe kunnen we deze waarde meten? In dit programma spreken we hierover met diverse experts uit het veld. We geven een voorproefje van de resultaten van het nieuwste onderzoek naar Belastingverschuiving in de Bouw, wat kan de taxshift betekenen voor de transitie naar een circulaire bouweconomie?

Lees meer