Circulaire Economie door de oren van PRICE: nu als podcast te luisteren!

Hoe ziet de circulaire economie er in de praktijk uit? Tijdens de Week van de Circulaire Economie gingen we op bezoek bij twee voorbeelden uit de bouw. We nemen je mee naar twee gebouwen die circulaire economie concreet maken en gingen aan tafel voor een gesprek met experts. Ben je benieuwd? Goed nieuws: de gesprekken zijn te luisteren als podcast!

In de twee afleveringen zoomen we in op de materialen en technieken die gebruikt zijn. Experts op het gebied van ontwerp, materialen en circulariteit schuiven aan om hun kennis te delen.

Aflevering 2 – Met houtbouw op weg naar een gezonde, duurzame en circulaire toekomst

Wist je dat de bouwsector een cruciale rol speelt in de circulaire economie? In deze aflevering duiken we in het onderwerp houtbouw, welke positieve effecten dat heeft op onze gezondheid en die van onze omgeving en bespreken we de samenhang tussen houtbouw en natuur inclusief bouwen. Met hout bouwen is gezonder voor ons én beter voor onze wereld.

We zitten aan tafel met experts op dit gebied. Je luistert naar ketenaanjager Atto Harstra, Sander Mirck van Mirck Architect, Boris Zeisser van Natrufied Architecture, programmamanager houtbouw binnen de MRA Bob van de Zande en Iris Lommerse van PRICE.

Luister de aflevering hier op Spotify.

Aflevering 1 – WikiHouse: de circulaire economie in praktijk met open source zelfbouw

In de eerste aflevering spreken we over het revolutionaire WikiHouse concept. Dit open source zelfbouwproject biedt de mogelijkheid om een nieuw ontwerp te maken of een bestaand ontwerp te kiezen en zelf een huis te bouwen uit een bouwpakket. We gaan in gesprek over de opschaling van het WikiHouse, bespreken waar we nu staan en hoe we verder kunnen gaan. Wat kunnen overheden en particulieren doen om dit concept te ondersteunen?

Aan tafel zitten ketenaanjager Atto Harsta, Ivar Diekerhof van het Woningbouw Atelier, Sebastiaan Vos, eigenaar van een eigen WikiHouse, architect Vincent Muller van de WikiHouse stichting en Ingrid Zeegers, expert op het gebied van circulaire economie en programma manager van PRICE.

Luister de aflevering hier op Spotify of ga hier naar Soundcloud.

Heb jij zelf een leuk idee voor een podcastaflevering en heeft het te maken met de circulaire economie? Laat het ons weten en wie weet inspireert het ons voor een volgende aflevering!

Podcastopname in het WikiHouse in Almere.

Podcastopname in het WikiHouse in Almere. Aan tafel zitten Atto Harsta (linksachter), Vincent Muller (rechtsachter), Ingrid Zeegers (linksvoor), Sebastiaan Vos (rechtsvoor) en digitaal via de laptop Ivar Diekerhof.

    Aanbevolen nieuws artikelen: