Expositie & storytelling The Exploded View 09 FebruariFeb 2022 15:30 - 17:00Hospitaaldreef 5, Almere, Nederland

Welke materialen gebruiken we voor een circulair & biobased huis? En hoe ziet dit eruit? Een zoektocht naar grootschalig klimaatvriendelijk bouwen en wonen.

The Exploded View is een modulair en biobased ontwerp van een huis zoals we die hopelijk in de toekomst gaan zien. Elk onderdeel van dit huis is gemaakt van verschillende duurzame materialen. Een wand van popcorn, een keuken gemaakt van verspild voedsel: in deze maquette zijn materialen van vandaag, morgen en overmorgen in verwerkt. Er is namelijk nog zoveel méér mogelijk als we creatief & nieuwsgierig blijven kijken naar de mogelijkheden voor circulair bouwen.

The Exploded View Materials & Methods staat voor het radicaal opnieuw durven kijken naar de realisatie van een woning. Deze onderzoeksinstallatie reist langs diverse locaties om mensen te inspireren met de bestaande en toekomstige mogelijkheden van duurzaam bouwen en wonen. Door op een creatieve manier te laten zien wat er al kan: willen we het verschil te maken. Wat zou er nog meer mogelijk zijn als we met een frisse blik kijken naar de transitie naar een circulaire (bouw) economie? We nodigen je uit om mee te denken!

Programma:

  • Introductie door Pascal Leboucq
  • Rondleiding ‘The Exploded View’
  • In gesprek met Pascal Leboucq (Biobased Creations) & Ingrid Zeegers (PRICE): wat is de rol van creativiteit en nieuwsgierigheid bij de transitie naar een circulaire bouw economie?

Waarom doen we dit precies?

Er staan nu zo’n 170.000 huizen in Flevoland. Tussen vandaag en het jaar 2030 zullen er daar nog 100.000 nieuwe huizen bij moeten komen. En dit terwijl we de uitstoot van CO2 én ons gebruik van bouwmaterialen zo veel mogelijk moeten verminderen. Hoe gaan we dit aanpakken? Welke materialen en ontwerpmethoden kunnen we hiervoor gebruiken? Wie kunnen hierbij helpen? Met tastbare, prikkelende projecten zoals The Exploded View agendeert PRICE zulke vragen en moedigt ze iedereen aan om mee te denken!

 

Over PRICE

Praktijk- en Innovatiecentrum Circulaire Economie (PRICE) is hét Flevolandse actielab voor de circulaire economie. PRICE focust op de thema’s circulaire bouw en leefomgeving. In wisselende teams wordt er gewerkt aan projecten en worden oplossingen getest in de praktijk. Door het starten van challenges en organiseren van events laat PRICE zien dat het anders kan.

 

Over Pascal Leboucq, head of design:

Pascal is vormgever en scenograaf. Hij is klassiek geschoold aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en specialiseerde zich in de openbare ruimte aan de Design Academie in Eindhoven. Naast zijn autonome werk, werkt hij als freelance scenograaf voor verschillende theatergezelschappen. Met Nieuwe Helden creëert Pascal stedelijke en biobased kunstinstallaties en cross-disciplinaire scenografieën.

 

Let op: wegens de grootte van de ruimte & de geldende Covid-19 maatregelen, is er is plek voor max. 30 personen.

Meer weten over de circulaire economie & PRICE? Kijk op: www.price-ce.nl

Nu al nieuwsgierig naar de installatie? Kijk op: https://theexplodedview.com/materials-methods/

Meer weten over een frisse blik, creatief denken en ‘denken als een kunstenaar’? Meld je dan ook aan voor de  workshop OVERVLOED-DENKEN ALS WEG NAAR EEN DUURZAME WERELD op 9 februari van 09:30-11:00

Met o.a. de volgende sprekers: Pascal Leboucq (Biobased Creations) & Ingrid Zeegers (PRICE)

 

 

Aanmelden kan via: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/programma/expositie-storytelling-the-exploded-view/

Import to Google Calendar

Location

Windesheim Flevoland, Hospitaaldreef 5, Almere, Nederland

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Reacties

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org