30nov
Expositie the Exploded View 30 NovemberNov 2021 12:00 - 12 FebruariFeb 2022 17:00Hospitaaldreef 5, Almere, Nederland

PRICE presenteert: The Exploded View Materials & Methods op Windesheim Hogeschool & Stadhuis

 

 

The Exploded View Materials & Methods staat voor het radicaal opnieuw durven kijken naar de realisatie van een woning. Deze onderzoeksinstallatie reist langs diverse locaties om mensen te inspireren met de bestaande en toekomstige mogelijkheden van duurzaam bouwen en wonen

De komende weken staat de maquette in Almere! PRICE verwelkomt docenten, studenten, ondernemers en de overheid op hogeschool Windesheim en het stadhuis Almere om hun ideeën over circulaire bouw en leefomgeving verder te brengen.

 

 

Kom ook kijken!
30 november 2021 - 12 februari 2022

De maquette kun je op twee locaties vinden. Op het Windesheim zie je het grote ‘basishuis’. Maar vergeet ook zeker niet langs te gaan bij het stadhuis om nóg meer huisjes en de blueprint te bekijken!

Deel 1: Windesheim Hogeschool, Hospitaaldreef 5, Almere

Deel 2: Stadhuis Almere, Stadhuisplein 1, 1315 HR Almere

 

Wat zie ik hier?

 

The Exploded View is ontwikkeld door een groep pioniers uit de wereld van circulair en biobased bouwen. Deze onderzoeksinstallatie van een open­getrokken woning toont hoe een huis circulair gebouwd kan worden met bio­based materialen. In deze maquette zijn materialen van vandaag, morgen en overmorgen in verwerkt. The Exploded View verwijst ook naar de eindeloze, potentiële materiaalstromen die voorradig zijn en niet of nauwelijks gebruikt worden in de bouwwereld

Wil je meer leren over de materialen? Scan dan de Qr codes op de maquette!

 

Waarom duurzaam bouwen?

Momenteel staan er ongeveer 170.000 woningen in Flevoland. Daar krijgen we de komende tijd een hele hoop woningen bij. De ambitie van Flevoland is om 100.000 nieuwe woningen te gaan bouwen in de komende 15 jaar. En dit terwijl we de uitstoot van CO2 én het materiaalverbruik aanzienlijk moeten verminderen. Hoe gaan we dit aanpakken? Welke materialen en innovatieve ontwerpmethoden kunnen we hiervoor inzetten? Samen wilen we de noodzakelijke oplossingen doordenken, ontwikkelen en opschalen!

 

Hoe kan ik meedoen?

Wij dagen docenten, studenten, ondernemers en de overheid uit om hun ideeën over circulaire bouw verder te brengen. Hoe kun je circulair bouwen en leven mainstream maken? Hoe kunnen we deze materialen inzetten in producten en gebouwen? Welke nieuwe businessmodellen, financieringsvormen en samenwerkingen passen daarbij? Hoe nemen we de bewoners en gebruikers mee? Inspireer jezelf en een ander: breng jouw ideeën in de praktijk!

Ben je geïnspireerd geraakt om de handen uit de mouwen te steken? Kijk op de website van PRICE en sluit aan bij een challenge, kom langs bij een van onze evenementen of laat van je horen op de social media kanalen!

 

 

Vandaag gaan we aan de slag, want de toekomst wacht niet.

 

 

Tot snel!

 

 

www.price-ce.nl
www.theexplodedview.com

 

 

 

 

 

TIP: Bekijk ook onze aflevering 'PRICE is bezig'. Lucas De Man neemt je daar in mee naar de maquette van the Exploded View en gaat in gesprek met ingrid zeegers (programma manager PRICE), Jan Hoek (wethouder duurzaamheid) en studenten van Windesheim Flevoland.

 

 

 

PRICE partners

Windesheim Flevoland

Gemeente Almere

Provincie Flevoland

ROC van Flevoland

Van Wijnen

Aeres hogeschool Almere

Cirwinn

Almere 2.0

Bruggencampus

Grondstoffen Collectief Almere

Upcyclecentrum Almere

Metabolic

Copper 8

Horizon

EEF

 

CREDITS THE EXPLODED VIEW MATERIALS & METHODS

Design: Pascal Leboucq (Biobased Creations / Company New Heroes)

Concept: Pascal Leboucq & Lucas De Man (Biobased Creations / Company New Heroes)

 

The Exploded View is een initiatief van:
BPD, Jansen by ODS, Moodumo, Provincie Noord-Brabant, Buro Kade, Dutch Design Foundation, Biobased Creations (Company New Heroes).

 

The Exploded View wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lectoraat BioBased Bouwen CoEBBE / Avans Hogeschool & HZ University of Applied Science,  CLICKNL, Design United, BlueCity, LENTE woningcorporaties, Stichting Agrodome, Primum, Greenport West-Holland, Eco+Bouw, studio ARCA, Forbo Flooring, Martens Keramiek, Ten Cate Outdoorfabrics, Energie- en Grondstoffenfabriek, Aquaminerals, ECOplex. Isohemp, De Wit≠Weismann.

 

Samen vormen deze organisaties The Embassy of Circular & Biobased Building, gecureerd door Biobased Creations (Company New Heroes). Dit is een onderdeel van World Design Embassies, een programma van Dutch Design Foundation.

 

 

 

 

Import to Google Calendar

Location

Windesheim Flevoland, Hospitaaldreef 5, Almere, Nederland

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Reacties

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org