PRICE is hét fieldlab in Flevoland op het gebied van Circulaire (bouw)Economie waar onderwijs, onderzoek en ondernemen bij elkaar komen. Hier testen we kennis in de praktijk.

We verbinden partijen en denken mee over de vraagstukken die er al liggen. Samen gaan we op reis. Want: wij weten ook niet alle antwoorden, maar we gaan ze je wel helpen zoeken.

Een vraagstuk wordt een kans, een kans een challenge. Hier wordt gedacht in mogelijkheden! Wij: de maatschappij, ondernemers, overheid, studenten, bedrijven. Wij zijn PRICE. De beste, goedkoopste en leukste manier om tot een regeneratieve, volhoudbare, robuuste maatschappij te komen

Binnen PRICE werken teams van verschillende mensen zoals jij – van bewoners tot studenten en van ondernemers tot de overheid – samen aan challenges in de circulaire (bouw)economie. We bouwen daarbij telkens voort op kennis en ervaringen die we eerder op de weg hebben opgehaald. Samen leren we van elkaar, in de praktijk.

Ben jij ook benieuwd wat we samen kunnen bereiken? Wat zijn jouw challenges in deze transitie? Laat je inspireren en doe met ons mee, het is tijd voor actie!

Bij een challenge is maatwerk belangrijk bij PRICE. Een challenge kan vanuit PRICE zelf worden aangejaagd, of juist voortkomen uit een specifiek innovatief vraagstuk van de markt. Uiteindelijk zullen de challenges worden uitgevoerd in het PRICE: fieldlab. De plek in Flevoland waar onderzoekers, grote en kleine bedrijven, startups toeleveranciers en studenten laagdrempelig innovatievraagstukken in de circulaire (bouw)economiekunnen ontwikkelen, ontwerpen, testen, opschalen en gebruiken. PRICE werkt vanuit een basisprogramma in wisselende teams aan circulaire projecten,  waarbij regie en eigenaarschap telkens bij andere partijen ligt.

Wat is de rol van PRICE bij een challenge?

PRICE biedt een plek voor verbinding, een plek waar praktijkgerichte innovatie centraal staat. Binnen PRICE is er volop ruimte om te experimenteren en de oplossingsmogelijkheden van de marktvraag te onderzoeken, te testen, te valideren en uit te voeren.

PRICE denkt met de challenge-eigenaren mee en helpt de challenge verder te ontwerpen. Bij PRICE ontwikkelen we de challenges altijd in samenspraak met onderwijs, overheid en het bedrijfsleven. Op die manier brengen we vraag en aanbod samen. We verbinden de juiste stakeholders: want samen weten we meer dan alleen.