Inloopcafé: de eerste editie!

Tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseren we de állereerste editie van het PRICE Inloopcafé. We laten je kennismaken met PRICE, verbinden we het netwerk met elkaar, brengen we wat er al is samen, zodat je zelf het verschil kunt maken. Met als doel? Dat we allemaal met één concrete verbinding of actie naar huis gaan en jij morgen klaar bent om aan de slag te gaan.

Wij zorgen ervoor dat er genoeg gelegenheid is om juist met elkaar in gesprek te gaan en voor de nodige inspiratie hoe samenwerken in een circulaire economie eruit ziet. Hoe? Door te speeddate! Ons Circulaire Rad helpt je op weg met de vragen om het ijs te breken. De rest volgt vanzelf!

Deze middag nodigen we jurist, Hemke de Weijs, uit om te vertellen over een nieuwe vorm van samenwerken. We vertelden er al eerder over, maar door middel van het positief contract. Met deze vorm van contractering werken partijen samen vanuit een positieve basis, op vertrouwen en  met een gezamenlijke ambitie. Alvast even inlezen? Bekijk hier ons nieuwsbericht dat we hier over schreven. We vertellen je daarin hoe we dit hebben gebruikt bij het Circuloco-paviljoen op Floriade Expo 2022. Ook is er podium voor nieuwe kennis. Daarom komen Porteum studenten langs om het ontwerp te presenteren van hun Mobiele én Circulaire Hub.

Er valt nog genoeg te doen op de hub, zoals:

  • Bouw je eigen biobased huis met de Nature Building Kit
  • Beleef banen van de toekomst met VR-brillen
  • Laat je inspireren in de PRICE EXPO met innovatieve bouwmaterialen

Alles op een rijtje
Wanneer? 
Woensdag 8 februari, 16:00 – 18:00
Waar? PRICE HUB, Diagonaal 40 in het centrum van Almere.
Aanmelden? Dat is niet nodig! Je kunt gewoon binnenlopen en deelname is gratis.

 

Meer activiteiten tijdens de week van circulaire economie :

Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

PRICE en C-creators slaan de handen ineen. Tijdens de week van de CE geven we graag een podium aan kennisinstellingen gespecialiseerd in verschillende topics binnen circulair bouwen. In een reeks ontbijtsessies delen we de nieuwste inzichten op thema’s binnen de circulaire bouweconomie

Lees meer
Belastingverschuiving in de Bouw

Belastingverschuiving in de Bouw

Circulair bouwen heeft niet alleen op het milieu een grote impact, maar ook op ons als mens. Wat is de waarde hiervan? En, hoe kunnen we deze waarde meten? In dit programma spreken we hierover met diverse experts uit het veld. We geven een voorproefje van de resultaten van het nieuwste onderzoek naar Belastingverschuiving in de Bouw, wat kan de taxshift betekenen voor de transitie naar een circulaire bouweconomie?

Lees meer