MATERIAAL: DE NIEUWSTE NIET BIO-BASED ONTWIKKELINGEN

Wanneer: Woensdag 13 maart van 13:30 – 17:00 uur
Waar: PRICE, Archerpad 8 in Almere
Voor wie: architecten, designers, bouwers, docenten, studenten, beleidsmakers, onderzoekers en geïnteresseerden op het gebied van circulair bouwen.

Programma
13.30 – 14.00 uur: inloop & bezoek expo ‘I am Material’
14.00- 14.45 uur: lezing ‘circulaire ontwikkelingen van niet-biobased materialen’ door Els Zijlstra van MaterialMatchMaker, tevens curator van de expo ‘I am Material’
14.45 – 15.00 uur: pauze
15.00 – 16.00 uur: lezing ‘CO2 neutraal beton’ door Niki Loonen van ingenieursbureau ABT
16.00 – 1.700 uur: borrel & bezoek expo ‘I am Material’

Els Zijlstra praat je in deze lezing bij over de ontwikkelingen binnen de niet-biobased materiaalgroepen, met een focus op de bouwwereld. Wat is de status van het circulair maken van beton, keramiek, metaal, kunststof en glas? Kan dat met nieuwe recepturen? Is er wel voldoende materiaal voorhanden om alles te recyclen? Stoppen we er biobased materiaal bij om de CO2-uitstoot te verlagen? Is duurzame energie ingezet bij de energievretende processen? Na deze lezing en het bezoeken van de expo ken je alle mogelijkheden die klassieke (bouw)materialen bieden bij het verwezenlijken van een circulaire bouwwereld.

Aansluitend legt Niki Loonen van ingenieursbureau ABT uit dat zij samen met de hypermoderne prefab-betonfabriek ‘Voorbij Prefab’ en diverse andere partners werken aan de verduurzaming van beton. In de transitie van traditioneel beton naar duurzaam beton is het gelukt klimaatneutraal beton te maken dat op materiaalniveau netto geen CO2 uitstoot. Niki Loonen legt uit hoe dat kan. Wat zit er allemaal in? Na deze middagsessie ben je volledig op de hoogte.

We sluiten de middag af met een borrel. Dit moment biedt tevens de mogelijkheid de expo te bezoeken. De expo ‘I am Material’ toont de ontwikkelingen en verbeteringen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit binnen 10 materiaalgroepen, met een focus op de bouw. De expo is vanaf de Week van de Circulaire Economie te bezichtigen bij de PRICE Hub, Archerpad 8 in Almere. PRICE wil met deze expo en met deze middag bezoekers informeren, inspireren en met elkaar in contact brengen om de bouw van een circulaire leefomgeving te stimuleren en te versnellen! Toegang en parkeren is gratis, koffie, thee en aansluitend een borrel staan voor je klaar.

We hopen je te zien!

Het PRICE-team

 

MELD JE HIER AAN

    Aanbevolen nieuws artikelen: