PRICE challenge kick-off: de eerste drie challenges van start!

29 september 2021

15 september was de PRICE challenge kick-off. Bijna 50 studenten gingen hier met 3 PRICE challenges aan de slag.

Babette Porcelijn gaf de studenten een introductie met haar gedachtengoed voor een ‘happy-2050’. De reis naar een happy 2050, waarin we allemaal een onderdeel zijn van de crew, zal het resultaat zijn van een plan voor een gezonde & groene economie. Om daar te komen, daar zijn we vandaag de dag al druk mee bezig. Studenten van het Windesheim Flevoland, Aeres Hogeschool Almere en het ROCflevoland Lelystad namen de rol als crew member aan en gingen aan de slag met de onderzoeksvragen voor de eerste drie PRICE challenges. Na een dik uur brainstormen, grootse ideeën, tientallen post-its en een grote dosis enthousiasme werden er drie eerste ideeën per challenge uitgekozen. Studenten en de challenge eigenaren gaan hier verder mee aan de slag. Wat daar uit komt? Dat hopen we natuurlijk snel te kunnen vertellen.

Nieuwsgierig hoe jij ook bij kan dragen aan een happy 2050? Of een idee voor een eigen challenge? Laat het ons weten!

Meer lezen over het Happy 2050 scenario? Onderdeel worden van de crew? Lees hier verder over Babette haar gedachtengoed.

 

Foto door: Kiki van Dam Photography

  Aanbevolen nieuws artikelen:

  Hoe is het nu met…? Thomas Siderius over lokale betaalsystemen en zijn favoriete PRICE Challenge.

  Hoe is het nu met…? Thomas Siderius over lokale betaalsystemen en zijn favoriete PRICE Challenge.

  Het mogelijk maken van de circulaire economie, daar werken wij iedere dag aan met een team van professionals. Zo ook Thomas Siderius, die zijn zijn MRA traineeship bij PRICE heeft afgerond en nu als onderzoeker en projectleider werkt voor het Nationaal Programma Samen Nieuw-West, voor de gemeente Amsterdam. Hij onderzoekt daar de potentie van een lokaal betaalsysteem als instrument om een sterker Nieuw-West te creëren op basis van lokale inkoop en geldcirculatie. Wat doet Thomas verder en waar droomt hij van voor in 2030?

  Lees meer
  Circulaire Economie door de oren van PRICE: nu als podcast te luisteren!

  Circulaire Economie door de oren van PRICE: nu als podcast te luisteren!

  Hoe ziet de circulaire economie er in de praktijk uit? Tijdens de Week van de Circulaire Economie gingen we op bezoek bij twee voorbeelden uit de bouw. We nemen je mee naar twee gebouwen die circulaire economie concreet maken en gingen aan tafel voor een gesprek met experts. Ben je benieuwd? Goed nieuws: de gesprekken zijn te luisteren als podcast!

  Lees meer
  Terugblik op de Onbijtkennissessies tijdens de Week van de CE

  Terugblik op de Onbijtkennissessies tijdens de Week van de CE

  Een ochtend vol met energie: dat was het zeker tijdens de Ontbijtkennissessies die wij tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseerden, in samenwerking met C-Creators en Cirkelstad. Het doel tijdens deze sessies was om kennis vanuit de academische wereld op een laagdrempelige manier te delen. We blikken terug op waardevolle ochtenden, lees je mee?

  Lees meer