PRICE challenge kick-off: de eerste drie challenges van start!

29 september 2021

15 september was de PRICE challenge kick-off. Bijna 50 studenten gingen hier met 3 PRICE challenges aan de slag.

Babette Porcelijn gaf de studenten een introductie met haar gedachtengoed voor een ‘happy-2050’. De reis naar een happy 2050, waarin we allemaal een onderdeel zijn van de crew, zal het resultaat zijn van een plan voor een gezonde & groene economie. Om daar te komen, daar zijn we vandaag de dag al druk mee bezig. Studenten van het Windesheim Flevoland, Aeres Hogeschool Almere en het ROCflevoland Lelystad namen de rol als crew member aan en gingen aan de slag met de onderzoeksvragen voor de eerste drie PRICE challenges. Na een dik uur brainstormen, grootse ideeën, tientallen post-its en een grote dosis enthousiasme werden er drie eerste ideeën per challenge uitgekozen. Studenten en de challenge eigenaren gaan hier verder mee aan de slag. Wat daar uit komt? Dat hopen we natuurlijk snel te kunnen vertellen.

Nieuwsgierig hoe jij ook bij kan dragen aan een happy 2050? Of een idee voor een eigen challenge? Laat het ons weten!

Meer lezen over het Happy 2050 scenario? Onderdeel worden van de crew? Lees hier verder over Babette haar gedachtengoed.

 

Foto door: Kiki van Dam Photography

  Aanbevolen nieuws artikelen:

  Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

  Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

  PRICE en C-creators slaan de handen ineen. Tijdens de week van de CE geven we graag een podium aan kennisinstellingen gespecialiseerd in verschillende topics binnen circulair bouwen. In een reeks van vier ontbijtsessies delen we de nieuwste inzichten op vier thema’s binnen de circulaire bouweconomie

  Lees meer
  Belastingverschuiving in de Bouw

  Belastingverschuiving in de Bouw

  Circulair bouwen heeft niet alleen op het milieu een grote impact, maar ook op ons als mens. Wat is de waarde hiervan? En, hoe kunnen we deze waarde meten? In dit programma spreken we hierover met diverse experts uit het veld. We geven een voorproefje van de resultaten van het nieuwste onderzoek naar Belastingverschuiving in de Bouw, wat kan de taxshift betekenen voor de transitie naar een circulaire bouweconomie?

  Lees meer
  Afval = grondstof! Ruim 400 basisschoolleerlingen aan de slag met circulaire economie

  Afval = grondstof! Ruim 400 basisschoolleerlingen aan de slag met circulaire economie

  Wij geloven dat iedereen kan meedoen in de circulaire economie: van jong tot oud, of je al professional bent in het vak, nog oriënterend of misschien nog in de schoolbanken zit. De circulaire economie en de uitdagingen daarbij wachten niet en aan de slag doen we het liefst met zijn allen. Daarom slaan we voor de Week van de Circulaire Economie de handen ineen met Stichting Stad & Natuur en het Upcylcecentrum Almere en bieden we vanuit PRICE aan basisschoolklassen aan om een gratis les te volgen over de circulaire economie!

  Lees meer