Inspiratie om te lezen, luisteren of te kijken: tips van PRICE!

18 augustus 2022

Heb je al genoten van een vakantie, zit er nog iets in het vooruitzicht of misschien zit je er nog wel middenin op het moment van het lezen van dit stuk. Boekentips zijn altijd handig om erbij te hebben! Deze dagen zien we onszelf het liefst met een inspirerend boek in je hand of een prikkelende podcast in de oren met het zonnetje op ons bol. Dat klinkt fantastisch! Alleen, wat was nou ook alweer die ene podcast? En wat is een goed boek om in weg te duiken? Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:

Leestips
Een vlecht heilige gras – Robin Wall Kimmerer  | juni 2022 | Hoe de natuur, wetenschap en traditionele kennis om leren respectvol met de aarde om te gaan. Kimmerer weet op poëtische wijze uit te leggen hoe we de geschenken van de aarde meer met respect en dankbaarheid kunnen ontvangen en minder van de cultuur van ‘alsmaar nemen’.

De klimaat almanak – Seth Godin | juni 2022 | De Klimaatalmanak is een unieke samenwerking tussen honderden schrijvers, denkers en illustratoren uit de hele wereld. Dit doen ze in het boek met inspirerende artikelen, mooie cartoons, pakkende anekdotes en tabellen en grafieken die je wat meer cijfers en duidelijke beeldvorming geven. Dit boek is een bron van feiten en een startpunt om klimaatverandering aan te pakken. De ondertitel van het boek door de makers is niet voor niks: “Het is nog niet te laat”.

Podcastips
Groen en Gezond Almere Podcast | eentje van onze eigen bodem én bomvol groene en circulair initiatieven. Onze eigen Ingrid Zeegers is ook te horen in een aflevering met Babette Porcelijn. Luister deze of een van de andere afleveringen hier

Ecosofie – Marnix Kluisters | Marnix gaat elke aflevering in gesprek met vooraanstaande, circulaire denkers én doeners. Inspirerende verhalen verzekerd! Bijvoorbeeld aflevering 62 ‘Kapitalisme’ met Bas Jacobs. Hoogleraar Jacobs analyseert dat het kapitalisme niet doet wat het beloofd. Luister deze of een van de andere afleveringen hier.

Terugkijktips
Zomergasten 31 juli | econoom en socioloog Sandra Philippen over haar visie op de klimaatcrisis en de rol van de overheid, bedrijven en het bankwezen hierin.

Of kijk even terug naar een van onze eigen evenementen:
Floris Alkemade over zijn visie op de toekomst van de bouw in NL, Sabrine Strijbos die vertelt over de Bruggencampus, Eva Gladek over de benodigde systeemverandering voor de (circulaire) bouwsector, Babette Porcelijn die haar Happy 2050 scenario presenteert. Bekijk de video’s op onze Vimeo!

Krijg je hier nou ook zo een zin van om aan de slag te gaan? We zien je graag bij een van onze evenementen terug: 8 & 27 september organiseren we een partnerbijeenkomst en op 27 september gaan we in op de circulaire economie en de vaardgheden op het evenementen ‘Circulair Talent’.

Welke pocasts, boeken en terugkijktips heb jij? We horen het graag, laat het ons weten via een berichtje via onze social media.

 

 

 

 

 

  Aanbevolen nieuws artikelen:

  Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

  Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

  PRICE en C-creators slaan de handen ineen. Tijdens de week van de CE geven we graag een podium aan kennisinstellingen gespecialiseerd in verschillende topics binnen circulair bouwen. In een reeks van vier ontbijtsessies delen we de nieuwste inzichten op vier thema’s binnen de circulaire bouweconomie

  Lees meer
  Belastingverschuiving in de Bouw

  Belastingverschuiving in de Bouw

  Circulair bouwen heeft niet alleen op het milieu een grote impact, maar ook op ons als mens. Wat is de waarde hiervan? En, hoe kunnen we deze waarde meten? In dit programma spreken we hierover met diverse experts uit het veld. We geven een voorproefje van de resultaten van het nieuwste onderzoek naar Belastingverschuiving in de Bouw, wat kan de taxshift betekenen voor de transitie naar een circulaire bouweconomie?

  Lees meer
  Afval = grondstof! Ruim 400 basisschoolleerlingen aan de slag met circulaire economie

  Afval = grondstof! Ruim 400 basisschoolleerlingen aan de slag met circulaire economie

  Wij geloven dat iedereen kan meedoen in de circulaire economie: van jong tot oud, of je al professional bent in het vak, nog oriënterend of misschien nog in de schoolbanken zit. De circulaire economie en de uitdagingen daarbij wachten niet en aan de slag doen we het liefst met zijn allen. Daarom slaan we voor de Week van de Circulaire Economie de handen ineen met Stichting Stad & Natuur en het Upcylcecentrum Almere en bieden we vanuit PRICE aan basisschoolklassen aan om een gratis les te volgen over de circulaire economie!

  Lees meer