Stichting Circuloco heeft de vergunning voor de bouw van een circulair paviljoen op de Floriade Expo 2022 binnen !

#0002

Circuloco

Een podium waar circulariteit en creativiteit elkaar ontmoeten, klinkt als muziek in de oren. Lokale makers buigen zich over de invulling van dit paviljoen – doe je ook mee? 

Het Circuloco paviljoen komt te staan op het Floriade terrein. Na de Floriade Expo zal het gebouw worden gedemonteerd en op de Steiger 66 heropgebouwd. Het ontwerp, de bouw, de invulling, de afbouw en de heropbouw: alles wordt gedaan door en met lokale makers. Zolang het paviljoen open is op het Floriade terrein, zal het een plek zijn voor ontmoeting en inspiratie. We gaan er aan de slag met PRICE challenges, exposities van (circulaire) kunst, workshops, trainingen, lezingen en presentaties. Niets te gek voor deze plek! 

We richten ons bij deze challenge op: 

 • Laatste kennis ten aanzien van circulair bouwen 
 • Urban Mining: waar halen we de materialen vandaan? 
 • Waardecreatie en behoud paviljoen voor & tijdens & na Floriade Expo 2022 
 • Waarderings modellen: wat is 1 uur werktijd waard? 
 • Innovatief samenwerken met 8 partijen 

Voor deze challenge werken we samen met: 

 • Atelier Dutch 
 • Buildings that Matter 
 • De Realisatie 
 • Gemeente Almere 
 • ROC Flevoland 
 • Stichting Circuloco* 
 • Van Wijnen 
 • Windesheim 

*Stichting Circuloco is een initiatief van Broedplaats De Steiger. Een collectief van lokale, circulaire ondernemers op Bedrijvenpark De Steiger in Almere Haven. 

Klinkt goed toch? Doe je mee? 

Fase

01

Juli 2020 – november 2020

Ontwerp en voorbereideing

Fase

02

November 2021 – april 2022

Bouw van het paviljoen

Het is zover: we gaan bouwen! Maar om het paviljoen heen moet er ook nog vanalles gebeuren. Hoe behouden we de biodiversiteit in de tuin rondom het gebouw? Kunnen we een oplossing bedenken voor onverwachtse kosten, materiaalgebruik of materiaal overschot? En hoe kunnen we anderen meenemen in het proces van bouwen? 

We leren door te doen! Doe je mee? 

Fase

03

April 2022 – oktober 2022

Het gebruik van het paviljoen

En straks staat er dan zo’n prachtig gebouw, maar hoe verder? Wat gaan we er allemaal doen, wie mag er wanneer gebruik van maken en hoe bereiken we potentiële bezoekers? Een half jaar lang programmeren vraagt om creatief plannen! 

Fase

04

Oktober 2022 – nog onbekend

Demontage van het paviljoen

Na een lange tijd van bedenken, bouwen en programmeren komt er ook een eind aan. De Floriade Expo sluit haar deuren in oktober 2022, om plaats te maken voor een nieuwe wijk. Het paviljoen zal dus uit elkaar gehaald moeten worden. Daarbij moeten we nadenken over hoe we alle bouwmaterialen, objecten, beplanting en andere infrastructuur zo kunnen verwijderen dat we niks aantasten of slopen. En daarna moeten we het schadevrij ergens anders weer neerzetten. Hoe gaat dat in zijn werk? 

Price is
al bezig

15 september 2021 – PRICE challenge markt: de kick-off!

Studenten en challenge eigenaren gaan in gesprek: hoe kunnen wij samenwerken? Babette Porcelijn zal met ons in gesprek gaan: hoe zien wij een happy 2050? En wat is onze rol daarin als student/ondernemer/overheid etc?

20-23 september 2021 – Sail to the future

Op initiatief van Sail for the Future en het Practoraat CRE gaan we zeilend richting het Springtij Festival op Terschelling. In een 2 dagen durend innovatieprogramma worden HBO en MBO-studenten uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor een duurzaamheidsvraagstuk uit...

29 september 2021 – Flevoland vastgoed

PRICE is te gast bij de 7e editie van de vastgoed dag! Waar gaan die 130.000 extra huishoudens in Flevoland straks werken, wonen en recreëren? Welke kansen bieden Lelystad Airport, de Lelylijn, Datacentrum Zeewolde en de Floriade 2022 voor economische groei en...

3 november 2021 – PRICE challenge markt

Studenten presenteren de bevindingen van de eerste PRICE challenge kick-off. Wat hebben zij ontdekt? Waar is nog ruimte voor verbetering? Ook zullen hier nieuwe challenges worden geïntroduceerd.

3 november 2021: workshop een frisse blik – storytelling

PRICE en REGGS dagen je uit om met een frisse blik naar je ondernemersverhaal te kijken. Met een goed verhaal wil je anderen inspireren en mee laten dromen, maar hoe doe je dat? De workshop ‘Een frisse blik - Storytelling’ is een van de bijeenkomsten voor het Almeerse...

Maart 2022 – PRICE challenge markt

Studenten presenteren de bevindingen van de eerste PRICE challenge kick-off. Wat hebben zij ontdekt? Waar is nog ruimte voor verbetering? Ook zullen hier nieuwe challenges worden geïntroduceerd.

14 april t/m 9 oktober 2022 – FLORIADE EXPO

PRICE op de Floriade Expo 2022! Deze tuinbouw expo vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, en in 2022 in Almere. PRICE zal samen met alle partners duiken in het thema 'Growing Green Cities'.

Mei 2022 – PRICE challenge markt

Studenten presenteren de bevindingen van de eerste PRICE challenge kick-off. Wat hebben zij ontdekt? Waar is nog ruimte voor verbetering? Ook zullen hier nieuwe challenges worden geïntroduceerd.

Word je enthousiast van deze challenge? Heb jij onmisbare input? Of ken je iemand die niet mag ontbreken? Laat van je horen!