Experiment duurzame studentencampus.

Woningen voor studenten en de enorme plastic afvalberg: twee uitdagingen van vandaag. Deze twee combineren: is dat een idee?

Stel je voor: een duurzame, sociale studentencampus. Studenten laten wonen in een pilot-project waarbij zij door middel van het leveren van diensten de huur voldoen. De omgeving van het pilot-project dient als leeromgeving: spelen is de sleutel tot het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Dit project wordt uitgevoerd met een lokale partner, Save Plastics. Zij vervaardigen van lokaal afval de bouwstenen. Vooruitproject inspireert deze challenge op het gebied van wonen om diensten door studenten, voor studenten.

 

Stap 1:

Een duurzaam huisje, of een gehele sociale studentencampus: dat vraagt om experimenteren. Waar is die ruimte? Welke plekken in Flevoland kunnen we scouten om te experimenteren met een duurzaam studentenhuisje?

 Benodigdheden:

  • Regelluwe zone

Stap 2:

De huisjes staan op een mooie plek. Maar een huis is geen huis zonder een bewoner. Wie gaat deze huisjes testen? En waar let je op? Wat maakt een huis een huis? Daarnaast is het een sociaal experiment: hoe verbindt je met de wijk? En waar is behoefte aan?

 Benodigdheden:

  • Test personen
  • Ontdekkingsreiziger
  • Sociaal werker

Samenwerken aan deze challenge?

Is deze uitdaging voor jou interessant? Ben je op zoek naar de juiste partners? Of ben je op zoek naar specifieke kennis of ervaring? Laat het ons weten. Neem contact op met info@price-ce.nl