UPCYCLE CAFÉ BIJ HET UPCYCLECENTRUM

Woensdag 8 en zaterdag 11 februari zijn de deuren van het Upcycle café geopend, bij het Upcyclecentrum in Almere Haven. Tussen 13.00 en 16.30 uur kan je bij een van de ondernemers uit het Upcyclecentrum terecht voor advies om jouw product te repareren, op te pimpen of een tweede leven te geven. Dit kan voor producten gemaakt van hout of textiel.

Bij Rianne van Kick Ass Quilts krijg je tips over hoe je textiel een tweede leven geeft. Een geliefde quilt met een gat, een mooi kussen met een vlek, of kleding dat te saai is? Kom langs en krijg inspiratie hoe je met zichtbare quilt technieken je textiel zeker niet weg hoeft te doen. Door designelementen toe te voegen aan het voorwerp zet je het verhaal en het gebruik voort en wordt het een nog dierbaarder product door het werk dat je er zelf in hebt gestopt!

Bij Alex en Marieke van A.M.andersen krijg je tips en inspiratie over het geven van een tweede leven aan meubels. Alex helpt je graag bij het opknappen van bijvoorbeeld een kast of eettafel doormiddel van opschuur en mooie afwerk technieken. Marieke geeft je graag tips over het stofferen van meubels en over wat je allemaal nog zou kunnen halen uit een oud krukje/stoeltje of bankstel.

Bij Henk Toetenel van Studio Heinepein kan je terecht met al je vragen over houten meubels. Hij is een van de 3 ondernemers van het Upcycle centrum, maakt mooie designmeubels van oude reststromen die hij aangeleverd krijgt of vindt op het perron. Met een specialisme in hout, kun je met al je houten meubelvragen bij hem aankloppen!

Meer activiteiten tijdens de week van circulaire economie :

Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

Ontbijtsessies tijdens de Week van de CE: PRICE x C-Creators

PRICE en C-creators slaan de handen ineen. Tijdens de week van de CE geven we graag een podium aan kennisinstellingen gespecialiseerd in verschillende topics binnen circulair bouwen. In een reeks ontbijtsessies delen we de nieuwste inzichten op thema’s binnen de circulaire bouweconomie

Lees meer
Belastingverschuiving in de Bouw

Belastingverschuiving in de Bouw

Circulair bouwen heeft niet alleen op het milieu een grote impact, maar ook op ons als mens. Wat is de waarde hiervan? En, hoe kunnen we deze waarde meten? In dit programma spreken we hierover met diverse experts uit het veld. We geven een voorproefje van de resultaten van het nieuwste onderzoek naar Belastingverschuiving in de Bouw, wat kan de taxshift betekenen voor de transitie naar een circulaire bouweconomie?

Lees meer