De Week van de Circulaire Economie met PRICE

Alle circulaire denkers en doeners opgelet: het is alweer bijna tijd voor De Week van de Circulaire Economie! Van 6 tot en met 11 februari worden er door hubs uit heel het land evenementen georganiseerd.

Als Flevolands actielab is het bij PRICE iedere week De Week van de Circulaire Economie, maar deze week besteden we er nét iets meer aandacht aan. Door heel het land laten we zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, dat past helemaal in ons straatje! Een inspirerende ontbijtsessie of een spontaan bezoek aan onze hub in het centrum van Almere: we beloven je dat je weer met veel energie de deur uitgaat.

Terwijl we in de tussentijd hard werken aan het finetunen van het programma, delen we maar al te graag met je wat er al staat en kun je je aanmelden voor een aantal sessies. Kijk mee, volg ons online of laat alvast van je horen.

Vintage markt – 5 februari

Waarom nieuw kopen, als er al genoeg is op de wereld? Dat laat deze vintagemarkt ook zien. Net voordat de week echt begint, beginnen we al op zondag in Almere Buiten. Daar sluiten we aan bij de vintagemarkt die daar iedere maand plaatsvindt: een ideale plek om pareltjes van een ander te scoren of je eigen kleding een nieuw leven te geven. En, wij staan er ook als PRICE!

Zien we je daar?
Op deze dag: 05-02-2023
Op deze tijd ben je welkom: 11:00 – 17:00
Op deze locatie is het: Cultuurdome, Middachtenlaan 21, Almere Buiten

Kennisontbijtsessies PRICE x C-Creators – 6,7,8 & 9 februari
Samen met C-Creators slaan we de handen ineen en hosten 4 sessies. Op maandag en dinsdag zijn deze op onze hub in Almere, op woensdag en donderdag zijn we op bezoek bij C-Creators in Amsterdam. Alle sessies zijn van 08:30 tot en met 10:00. De koffie staat klaar!

Maandag duiken we in het onderwerp van Bos tot Bouw met onder andere sprekers van Hogeschool Windesheim en Built by Nature.
Ben jij erbij? Meld je hier aan voor 6 februari.

Dinsdag gaan we door op Slopen wordt Oogsten en ontvangen we sprekers van onder andere TNO, AMS, INSERT.
Ben jij erbij? Meld je hier aan voor 7 februari. 

Woensdag is de eerste sessie in Amsterdam en gaan we verder op circulaire gebiedsontwikkeling met onder andere sprekers van TU Delft.
Ben jij erbij? Meld je hier aan voor 8 februari.

Donderdag is het alweer de laatste sessie en sluiten we af met Verander de Spelregels. Ben je benieuwd? We ontvangen sprekers van onder andere Trancibo.
Ben jij erbij? Meld je hier aan voor 9 februari.

Biobased Pitch Podium – dinsdag 7 februari
Er wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw van Hogeschool Windesheim. Een gloednieuw schoolgebouw met duurzame en innovatieve materialen. Welke biobased materialen moeten zeker meegenomen worden in het ontwerp? Laat het ons weten en pitch het bij het bouwteam! Lees hier meer over deze Biobased Pitch of over de nieuwbouw van Windesheim.

Klinkt dit als iets voor jou of ken je een leverancier met bijzondere materialen? Meld je hier aan!

Ben je zelf betrokken bij een ontwerp- of bouwproject en wil je weten welke biobased materialen tijdens deze middag gepresenteerd worden. Dat kan! Je bent van harte welkom om plaats te nemen in de zaal en op die manier de pitches mee te maken. Zo maken we met zijn allen de circulaire economie werkelijkheid. Stuur ons een mailtje via denkendoemee@price-ce.nl.

Zien we je daar? (alleen met aanmelding en bevestiging)
Op deze dag: 07-02-2023
Op deze tijd ben je welkom: 14:00 -16:00
Op deze locatie is het: PRICE HUB (De Diagonaal 40, 1315 XE Almere)

Upcycle Café bij het Upcyclecentrum!
Woensdag 8 en zaterdag 11 februari zijn de deuren van het Upcycle café geopend, bij het Upcyclecentrum in Almere Haven. Tussen 13.00 en 16.30 uur kan je bij een van de ondernemers uit het Upcyclecentrum terecht voor advies om jouw product te repareren, op te pimpen of een tweede leven te geven. Dit kan voor producten gemaakt van hout of textiel.

Bij Rianne van Kick Ass Quilts krijg je tips over hoe je textiel een tweede leven geeft. Een geliefde quilt met een gat, een mooi kussen met een vlek, of kleding dat te saai is? Kom langs en krijg inspiratie hoe je met zichtbare quilt technieken je textiel zeker niet weg hoeft te doen. Door designelementen toe te voegen aan het voorwerp zet je het verhaal en het gebruik voort en wordt het een nog dierbaarder product door het werk dat je er zelf in hebt gestopt!

Bij Alex en Marieke van A.M.andersen krijg je tips en inspiratie over het geven van een tweede leven aan meubels. Alex helpt je graag bij het opknappen van bijvoorbeeld een kast of eettafel doormiddel van opschuur en mooie afwerk technieken. Marieke geeft je graag tips over het stofferen van meubels en over wat je allemaal nog zou kunnen halen uit een oud krukje/stoeltje of bankstel.

Bij Henk Toetenel van Studio Heinepein kan je terecht met al je vragen over houten meubels. Hij is een van de 3 ondernemers van het Upcycle centrum, maakt mooie designmeubels van oude reststromen die hij aangeleverd krijgt of vindt op het perron. Met een specialisme in hout, kun je met al je houten meubelvragen bij hem aankloppen!

In de tussentijd vullen we dit aan met meer evenementen. We zien je graag tijdens De Week van de Circulaire Economie.

    Aanbevolen nieuws artikelen: